打印 上一主題 下一主題
收起左側

愛,到底是神給人的禮物,還是懲罰?

我認為係禮物
當你有戀愛既時候
亳無疑問 你在其中有過甜蜜快樂的經歷的
然而 失去戀愛的時候
你亦有過經驗
不過啦 個答案點都會係視乎你點睇愛 同對待愛
回復 支持 反對

禮物同懲罰都唔系 .
禮物是別人給你的 ...... 哪有愛是別人給 , 不用自己爭取 .
懲罰是令人畏懼可怕的 ...... 愛情剛剛相反 , 很多人想要 .
我覺得愛系一杯紅酒 , 飲時甜甜的 , 醉醉的 , 身邊的事都看不清 ,
醉過後 , 總是誓言不再受這種苦 ,但過兩,三個月總會思念哪份甜味 , 又飲過醉的 .   
一杯帶有上癮的紅酒 , 往往令人酒不醉人人自醉 .
回復 支持 反對

戀愛給人帶來的是快樂和痛苦,有時會不同,睇心情囉
回復 支持 反對

對我黎講愛一個唔愛自己既人也算是幾痛苦-..-
回復 支持 反對

會珍惜愛情的就是神給人的禮物。

不會珍惜愛情的就是神給人的懲罰。
回復 支持 反對

當你戀愛中的時候 你會覺得是禮物
但當你由戀愛去到失戀的時候便是懲罰
回復 支持 反對

愛嘛......它就可以給你天堂般的幸福,也可以把你來進地獄深淵

ps:入地獄的機率比上天堂大,你可以很輕易從天堂掉落地獄,而且會經常發生
,但你卻極難從地獄返回天堂.......
回復 支持 反對

有又煩無又煩的野!一句講曬煩!
回復 支持 反對

其實睇你點睇 ( 我冇拍過拖"一次都冇" 但係呢家有中意GA人 )
佢份人好平易近人~ 咩人都玩得賣~ 對人翼都好好
之後我中意左佢 (唔知點解)
佢對其他人一樣都好好 ( 對我都人係 )
完全唔知 對方諗咩~

( 溫柔永遠係最利的一把刀 )
所以我覺得 愛係一種   懲罰
回復 支持 反對

是懲罰....為何我要對她一見鍾情.......為何她是我不能愛上的人....為何我一定要愛上她.....為何要讓我愛上一個不能愛的人......[[onion_22]]

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
冰月~ -2 握舊貼

查看全部評分

回復 支持 反對