打印 上一主題 下一主題
收起左側

買哪個比較好 Nokia 5530/5800 Sony C905

關閉 [複製鏈接]
相機呢方面我唔識,不過見到d人話影相唔係像素高就靚
重要睇好多方面
平時晒相用唔上咁高像素
回復 支持 反對

咁我買5800啦 @@ 多謝你地意見
回復 支持 反對

買左番來記得check下係咪最新版!
唔得都可以上網更新,問題不大
注意事頂:
輸入*#06#檢查手機的 IMEI 碼是否與包裝盒、電池底下的貼紙相符
輸入*#92702689#檢查手機的總通話時間是否為「全0」(若有其他數目字,則代表手機曾被他人試用/使用。但有時客人試完機唔買...廠QC試機... 可能有少量分鐘都唔出奇,有分鐘唔一定代表係二手機啊... 不過如果有幾個鐘頭個 D 就...........)
輸入*#0000#檢查手機的韌體版本 (沒甚麼大作用)
檢查手機的機身有沒有花痕,屏幕有沒有死點光點,機殼的造工是否有很大的罅隙,近前置視像鏡頭的位置漏光問題是否嚴重。若店方附送記憶咭(但會收回原廠之記憶咭),要確保店方已把咭內所有檔案 (連隱藏檔)一併複製至新咭。至於軟體上的問題要使用一段時間才會浮現,購買手機時那短短十五分鐘是很難檢查得到的

拿來比你check死點用!
回復 支持 反對

其他兩部都好!係c905唔好!我可以講,你買左佢,兩至三個月就會壞屏,因為佢個底板同個屏既連線位有好大問題,用得多會好快斷!唔好買呢部野!
回復 支持 反對

o係你有能力同需要之下買最好果部

我之前就係買左部降級板 ... 二手又唔捨得 ... trade in個價仲低 [[bao_29]]
回復 支持 反對

5800啦 我都用緊 唔錯嫁
回復 支持 反對